"Premsa i societat a Reus"

dilluns, 19 de març del 2012

Programa: Biblioteca i Patrimoni


 BIBLIOTECA I PATRIMONI


9.00 h
Inauguració de la jornada a càrrec de Joaquim Sorio, regidor de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Reus.

9.15 h
Conferència inaugural: Biblioteques i patrimoni: una visió integral, a càrrec de Vinyet Panyella, directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges.

10.15 h
Tresors de la Biblioteca de l’Orfeó Català i col·leccions digitals, a càrrec de Laura Espert Moreno, bibliotecària en cap i arxivera de la Biblioteca i Arxiu de l’Orfeó Català.

10.45 h
Què fem amb el patrimoni?, a càrrec de Sònia Gil i de Victòria Rodrigo, bibliotecàries de la Sala Local i Reserva de la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.

11.15 h   PAUSA -CAFÉ

11.45 h
Col·leccions de la Biblioteca Pública de Tarragona, cap a la difusió i creació de continguts, a càrrec de Dolors Saumell, directora en funcions de la Biblioteca Pública de Tarragona; de Cristina Barbé, responsable de les col·leccions especials i patrimonials, i Esteve Masalles, responsable de la Secció Local. 


12.15 h
De privat a públic. Els llegats a la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona, a càrrec d’Elena Virgili, directora i Montse Reyes, tècnica de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona.

12.45 h
Preservació del material efímer i del material no llibre: criteris de conservació i consulta. Debat col·loqui presentat i moderat per Ezequiel Gort, arxiver municipal de Reus i per Ramon Llop, tècnic de la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.

13.15 h
Web d'història local: un espai virtual per a la biblioteca digital de Vila-seca, a càrrec de Núria Llebaria, directora i Raquel Muñoz Punzano, bibliotecària de la Biblioteca Pública de Vila-seca.

13.45 h
Conferència de cloenda: La Biblioteca del Centre de Lectura, una experiència de més de 150 anys de conservació i difusió del patrimoni bibliogràfic reusenc, a càrrec de Josep Murgades, filòleg i professor de la Universitat de Barcelona.


Inscripcions:
Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus
bcr@reus.cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Powered by Blogger