"Premsa i societat a Reus"

dimarts, 20 de març del 2012

"JIM" DE MAGÍ SUNYER


Dimarts, 17 d'abril, a les 18.30h
"Jim" de Magí Sunyer

 
Al proper club de lectura comentarem la novel·la Jim de Magí Sunyer.  Magí Sunyer (Reus, 1958) és doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i professor titulat de literatura catalana de la URV. Escriptor multidisciplinari, ha treballat gairebé tots els gèneres, ha fet poesia, narració, crítica literària, assaig i teatre. Col·labora periòdicament a la premsa escrita i dirigeix col·leccions literàries que recuperen peces descatalogades. És membre de les societats científiques Societat Verdaguer i Societat Narcís Oller i actualment és vocal del Principat de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Jim

La narració explica les peripècies del grumet Jim, protagonista de "L'illa del tresor" després de les aventures descrites per Stevenson. Una continuació basada en el desconcert d'un adolescent, Jim, propietari del tresor manllevat als pirates, ara a la recerca d'una segona oportunitat.
Els eixos en què pivota Jim són la complexitat de les relacions humanes, la dificultat de deixar enrere la infantesa i els perills d’un èxit precoç.
Segons Magí Sunyer, el significat de la novel·la és unívoc: mentre hi ha vida hi ha d’haver oportunitats; que no és altra cosa que allò tan nostre de “mentre hi ha vida hi ha esperança”. Així, doncs, malgrat les decisions equivocades que pren Jim, “té l’oportunitat d’agafar el timó i buscar el rumb de la seva vida. Potser l’espera un nou tresor.”
Jim va obtener el premi Roc Boronat 2010.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Powered by Blogger