"Premsa i societat a Reus"

dilluns, 27 de febrer del 2012

"El secret dels pergamins càtars" de Miquel S. Jassans


Dijous, 8 de març, a les 18.30h
El secret dels pergamins càtars de Miquel S. Jassans

Aquest mes dediquem la sessió del club de lectura a la novel·la "El secret dels pergamins càtars" de Miquel S. Jassans.  Aquest autor va néixer a Alforja l'any 1937. Diplomat en Arqueologia Hispànica i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i membre de la Societat d’Onomàstica.
Miquel S. Jassans participà activament en el moviment cultural del redreçament de la llengua i la nova cançó catalana dels anys seixanta. Cofundador del grup de teatre estudi Els Passerells, de l’Ateneu Cultural Josep Taverna d’Alforja i de la revista d’opinió Vent de Seré. Artista, pintor i professor d’art, ha exposat a diverses ciutats de Catalunya, França i Alemanya. Conjumina el seu temps pintant, fent arqueologia, fotografia i cercant noms de lloc i de persona per les comarques del Camp de Tarragona.

El secret dels pergamins càtars

En aquest relat, els personatges actuals són pura ficció i parlen d’art, ètica i religió. En canvi, els noms dels llocs que apareixen en el relat són extrets de documents autèntics del segle XIII, i es descriu el paisatge d’aquest entorn, que pertany a una Catalunya poc coneguda, amb uns masos, muntanyes, barrancs i camins que han conservat fins avui els noms d’uns càtars que van ser víctimes de la Inquisició destructiva.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Powered by Blogger