"Premsa i societat a Reus"

dimecres, 7 de setembre del 2011

In Memoriam, experiència de col·laboració

In memòriam és quelcom més que un centre d'interès permanent instal·lat a la biblioteca. Durant el primer semestre d'enguany va servir per establir ponts entre la Biblioteca Central Xavier Amorós i l'Arxiu de Reus.
Entre gener i juny d'aquest 2011 es va editar una agenda que lligava els dos equipaments sota un mateix sostre, el d'In memòriam.

Tant la biblioteca com l'arxiu van acollir conferències, taules rodones, exposicions i recitals amb la memòria històrica. no es tractava, ni es tracta, tan sols, del que apareix automàticament a la nostra ment quan sentim el concepte de memòria històrica, sinó que va més enllà. Durant les conferències es va recular fins el segle XV, així com s'explicava la vida de les minyones del Priorat que baixaven a Reus, o les troballes desades al magatzem de la pirotècnia Espinós.

Així doncs, després del cicle que es va establir durant el primer semestre d'enguany, ara en queda el centre d'interès permanent a la Sala Local i Reserva de la Biblioteca Central, que resta a la vostra total disposició.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Powered by Blogger